Tennislegende Federer snapt frustratie over vrijspraak Sinner

3 september 2024 22:01:30

NEW YORK (ANP/RTR) - Roger Federer begrijpt dat er mensen zijn die zeggen dat de Italiaanse tennisser Jannik Sinner anders is behandeld omdat hij de wereldranglijst aanvoert. "Ik begrijp die frustratie", zei de Zwitserse tennislegende in New York, waar hij zijn boek tijdens de US Open promoot. "Ik denk dat we allemaal wel geloven dat Sinner onschuldig is, maar ik weet niet of er consequent is gehandeld. Dat is een vraag die gesteld en beantwoord moet worden door dopingautoriteiten."

Federer won twintig grandslamtoernooien voordat hij twee jaar geleden na aanhoudende knieklachten afscheid nam. "Het is wat het is", zei hij over Sinner. "We moeten het proces en alle betrokkenen vertrouwen."

Sinner testte op 10 maart op het toernooi van Indian Wells voor het eerst positief. Toen troffen onderzoekers lage concentraties clostebol bij hem aan. Die stof staat op de lijst van verboden middelen van wereldantidopingbureau WADA. Acht dagen later, bij een dopingcontrole vlak voor de Miami Open, waar Sinner won, testte hij opnieuw positief.

Sinner verklaarde dat de substantie in zijn lichaam terecht was gekomen als gevolg van besmetting door een lid van zijn medische team, dat een in Italië vrij verkrijgbare spray met daarin clostebol had gebruikt om een snee in zijn vinger te behandelen. Hij werd vervolgens vrijgesproken.

Sinner heeft inmiddels trainer Umberto Ferrara en fysiotherapeut Giacomo Naldi uit zijn team gezet. Hij is doorgedrongen tot de kwartfinales van de US Open.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2024