CAS verdubbelt schorsing HSV-voetballer Vuskovic tot vier jaar

27 augustus 2024 18:50:09

HAMBURG (ANP/DPA) - Sporttribunaal CAS heeft de schorsing van de Kroatische voetballer Mario Vuskovic van Hamburger SV verdubbeld tot vier jaar. De 22-jarige verdediger was in eerste instantie geschorst voor twee jaar om het gebruik van het bloeddopingmiddel epo.

Vuskovic was naar het CAS gestapt, nadat hij in maart 2023 een schorsing van twee jaar had gekregen van de sportrechtbank van de Duitse voetbalbond DFB. Het wereldantidopingbureau WADA en het Duitse antidopingbureau NADA waren eveneens in beroep gegaan, omdat ze de straf wilden verdubbelen.

Er was eerder onenigheid over de wijze waarop de dopinganalyse was uitgevoerd. HSV voerde liefst vier deskundigen op die de uitslag van de dopingcontrole betwistten. De sportrechtbank van de DFB oordeelde echter dat de A- en B-staal voldoende zekerheid gaven over de aanwezigheid van epo.

Vuskovic was al voorlopig geschorst sinds november 2022 en mag vanaf november 2026 weer voetballen. Hij speelde sinds 2021 voor HSV, dat uitkomt op het tweede niveau in Duitsland. In eerste instantie als huurling van Hajduk Split, waarna hij in 2022 een contract tekende tot de zomer van 2025.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2024