Tennisser Sinner roemt mentale kracht na winnen US Open (2)

8 september 2024 23:52:54

N i e u w bericht, meer informatie na 4e alinea: meer uitspraken Sinner en Fritz

NEW YORK (ANP) - Jannik Sinner won op de US Open zijn tweede grandslamtitel en wees op het belang van het mentale aspect in zijn sport. De 23-jarige Italiaan begon het Amerikaanse grandslamtoernooi na de bekendmaking dat hij was vrijgesproken van een dubbele positieve dopingtest en hield in New York vervolgens stand tot en met de finale tegen de Amerikaan Taylor Fritz.

"We hebben het dag per dag aangepakt. Ik ben blijven geloven in mezelf en dat laat zien hoe belangrijk het mentale aspect in onze sport is", zei hij in het interview na zijn zege in het Arthur Ashe Stadion. "Ik ben blij en trots om dit te kunnen delen met mijn team."

Sinner gaf aan dat de titel veel voor hem betekent. "De laatste periode in mijn carrière is niet gemakkelijk voor mij geweest, maar ik heb mijn team en familie om me te steunen. Ik houd van tennis, maar er is ook een leven naast de baan en ik draag deze trofee op aan mijn tante waar het niet goed mee gaat en van wie ik niet weet hoe lang ze nog in mijn leven is. Het is fijn om zo'n positief moment met haar te kunnen delen, want ze is belangrijk voor me."

De Italiaan boekte zijn zesde titel in 2024. Hij won in januari de Australian Open en daarna het toernooi in Rotterdam en de masterstoernooien in Miami en Cincinnati en het grastoernooi van Halle. "Ik heb vanaf het begin van het jaar met veel zelfvertrouwen gespeeld, maar het werk houdt nooit op en ik kan nog altijd zaken verbeteren. Je moet trots zijn met wat je hebt, maar voor de rest moet je hard werken."

Sinner bedankte het publiek in New York dat hem "eerlijk" had behandeld in de afgelopen weken. "Voor mijn gevoel is het heel goed geweest, ook toen het nieuws naar buiten kwam, tijdens de trainingssessies, was er veel steun."

Ook finalist Fritz bedankte het publiek dat achter hem stond in New York. "Als Amerikaan op de US Open is er ongelofelijk veel liefde geweest deze weken. Ik weet dat jullie al lang wachten op een Amerikaanse kampioen. Helaas kon ik daar deze keer niet voor zorgen. Ik blijf werken en hopelijk lukt het een volgende keer."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2024