Sinner rekent na verlies eerste set snel af met McDonald

27 augustus 2024 23:04:47

NEW YORK (ANP) - Tennisser Jannik Sinner heeft ten koste van Mackenzie McDonald de tweede ronde van de US Open bereikt. De Italiaanse nummer 1 van de wereld verloor verrassend de eerste set van de Amerikaan, maar trok de partij daarna overtuigend en snel naar zich toe: 2-6 6-2 6-1 6-2.

Het was voor de 23-jarige Sinner zijn eerste partij sinds hij vorige week in opspraak raakte om doping. Hij testte op 10 maart op het toernooi van Indian Wells voor het eerst positief. Toen troffen onderzoekers lage concentraties clostebol bij hem aan. Die stof staat op de lijst van verboden middelen van wereldantidopingbureau WADA. Acht dagen later, bij een dopingcontrole vlak voor de Miami Open, waar Sinner won, testte hij opnieuw positief.

Sinner verklaarde dat de substantie in zijn lichaam terecht was gekomen als gevolg van besmetting door een lid van zijn medische team, dat een in Italië vrij verkrijgbare spray met daarin clostebol had gebruikt om een snee in zijn vinger te behandelen. Hij werd vervolgens vrijgesproken. Sinner zette eind vorige week trainer Umberto Ferrara en fysiotherapeut Giacomo Naldi uit zijn team om een vertrouwensbreuk.

In de tweede ronde speelt Sinner, die bij de US Open nooit verder kwam dan de kwartfinale, opnieuw tegen een Amerikaan, Alex Michelsen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2024