Sinner is vooral opgelucht na vrijspraak voor dopinggebruik

23 augustus 2024 22:54:25

NEW YORK (ANP) - Tennisser Jannik Sinner heeft nogmaals benadrukt dat hij geen doping heeft gebruikt. De nummer 1 van de wereld testte eerder dit jaar tweemaal positief op het verboden middel clostebol. Maar een onafhankelijke rechtbank, bijeengeroepen door Sport Resolutions, heeft geoordeeld dat de Italiaan "geen schuld of nalatigheid draagt".

"Het is geen ideale situatie vlak voor aanvang van de US Open", doelde Sinner op het laatste grandslam-toernooi van het seizoen dat maandag begint in New York. "Maar diep van binnen weet ik dat ik niets verkeerds heb gedaan. Ik respecteer de antidopingregels en zal ze ook altijd blijven respecteren."

Sinner testte op 10 maart op het toernooi van Indian Wells voor het eerst positief. Toen troffen onderzoekers lage concentraties clostebol bij hem aan. Die stof staat op de lijst van verboden middelen van wereldantidopingbureau WADA. Acht dagen later, bij een dopingcontrole vlak voor de Miami Open waar Sinner won, testte hij opnieuw positief.

Sinner verklaarde dat de substantie in zijn lichaam terecht was gekomen als gevolg van besmetting door een lid van zijn medische team, dat een in Italië vrij verkrijgbare spray met daarin clostebol had gebruikt om een snee in zijn vinger te behandelen. Hij werd vervolgens vrijgesproken. "Ik laat deze uitdagende en zeer ongelukkige periode nu achter me. Ik zal er alles aan blijven doen om ervoor te zorgen dat ik blijf voldoen aan het antidopingprogramma van de ITIA", verklaarde Sinner op sociale media.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2024