Sinner zet trainer en fysio uit zijn team na vertrouwensbreuk

24 augustus 2024 09:00:53

NEW YORK (ANP) - De Italiaanse tennisser Jannik Sinner heeft trainer Umberto Ferrara en fysiotherapeut Giacomo Naldi uit zijn team gezet. De nummer 1 van de wereld raakte eerder deze week in opspraak omdat hij eerder dit jaar positief was getest op doping.

"Zij hebben een grote rol gespeeld in mijn carrière. We hebben fantastisch werk geleverd, veel successen geboekt en een geweldig team gecreëerd", zei Sinner (23) op een persconferentie. "Maar door deze fouten heb ik er niet zoveel vertrouwen meer in om ermee door te gaan. De afgelopen maanden heb ik er veel last van gehad. Ik wachtte op het resultaat. Het enige wat ik nu nodig heb, is een schone lei."

Sinner testte op 10 maart op het toernooi van Indian Wells voor het eerst positief. Toen troffen onderzoekers lage concentraties clostebol bij hem aan. Die stof staat op de lijst van verboden middelen van wereldantidopingbureau WADA. Acht dagen later, bij een dopingcontrole vlak voor de Miami Open, waar Sinner won, testte hij opnieuw positief.

Sinner verklaarde dat de substantie in zijn lichaam terecht was gekomen als gevolg van besmetting door een lid van zijn medische team, dat een in Italië vrij verkrijgbare spray met daarin clostebol had gebruikt om een snee in zijn vinger te behandelen. Hij werd vervolgens vrijgesproken.

Sinner begint maandag aan de US Open.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2024