Sinner blij met positieve reacties fans na dopingnieuws

28 augustus 2024 09:45:35

NEW YORK (ANP/RTR) - Jannik Sinner is blij met de reactie van tennisfans na het nieuws over zijn positieve dopingtesten. "Ik was er wel benieuwd naar, maar het is allemaal heel positief. Op het moment dat het nieuws naar buiten kwam en tijdens de trainingen was dat ook al meteen zo. En nu speelde ik hier tegen een Amerikaan, wat het ook nog anders maakt. Maar ik was echt blij met de steun", zei de nummer 1 van de wereld na het verslaan van Mackenzie McDonald in de eerste ronde van de US Open.

Meerdere tennissers, onder wie mondiale nummer 5 Daniil Medvedev en de Canadees Denis Shapovalov, hadden in verschillende bewoordingen hun verbazing geuit over het feit dat Sinner niet werd geschorst na de twee positieve testen in maart. "Maar ik heb geen invloed op wat andere mensen zeggen. Als ik iets tegen iemand wil zeggen, ga ik naar diegene zelf toe omdat ik zo ben. Maar over het algemeen vond ik de reacties niet slecht. Daar ben ik blij om."

Sinner (23) kwam een set en een break achter tegen McDonald, maar brak in de tweede game van de tweede set gelijk terug en was vervolgens oppermachtig: 2-6 6-2 6-1 6-2. De Italiaan speelt in de tweede ronde tegen Alex Michelsen, een andere Amerikaan.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2024