US Open-winnaar Sinner hield focus ondanks afleiding dopingzaak

9 september 2024 08:17:23

NEW YORK (ANP/AFP) - US Open-winnaar Jannik Sinner heeft toegegeven dat hij de perikelen rond zijn positieve dopingtesten maar moeilijk kon vergeten tijdens het grandslamtoernooi. "Het zat en zit nog altijd in mijn achterhoofd", zei de 23-jarige Italiaan, na zijn gewonnen finale tegen de Amerikaan Taylor Fritz.

"Het is niet opeens weg, maar als ik op de baan sta, dan probeer ik me te concentreren op de wedstrijd", legde Sinner na afloop uit aan de pers. "Ik probeer zo goed mogelijk met de situatie om te gaan. Het was zeker niet gemakkelijk, maar ik probeerde gefocust te blijven en dat is blijkbaar heel goed gelukt."

Sinner testte in maart twee keer positief op lage hoeveelheden van de verboden stof clostebol. Een onafhankelijke rechtbank oordeelde in augustus dat de nummer 1 van de wereld "geen schuld of nalatigheid draagt", waardoor een schorsing uitbleef. Ondanks het uitblijven van een straf had Sinner een nare nasmaak overgehouden aan de zaak.

"Het was op sommige momenten moeilijk. Ook was mijn gedrag op en naast de baan tijdens eerdere toernooien anders. Mensen die me goed kennen, wisten dat er iets aan de hand was. Tijdens de US Open begon ik me langzamerhand weer iets meer de oude te voelen, ongeacht de resultaten. Dus dit toernooi heeft me zeker een beetje geholpen", aldus Sinner.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2024