N i e u w bericht, meer informatie
LONDEN (ANP) - De internationale tennisfederatie ITF gaat serieus werk maken van de invoering van het biologisch paspoort. In de strijd tegen doping willen alle betrokken partijen nog dit jaar beginnen met het opzetten van een systeem waarin de tennissers regelmatig worden gecontroleerd. Door het bijhouden van de resultaten van bloed- en urineonderzoek kunnen verdachte schommelingen in de waardes sneller worden opgemerkt. Die duiden mogelijk op het gebruik van verboden (prestatiebevorderende) middelen.
Toptennissers als Roger Federer, Novak Djokovic en Andy Murray hebben aangedrongen op de invoering van zo'n biologisch paspoort, dat in het wielrennen al enkele jaren wordt gebruikt. De wereldvoetbalbond FIFA werkt ook aan de invoering van een biologisch paspoort. Tijdens de Confederations Cup, komende zomer in Brazilië, gaan de voetballers al intensief getest worden.
De ITF zat deze week samen met vertegenwoordigers van de ATP (mannen), WTA (vrouwen) en de grandslamtoernooien om de tafel om in de werkgroep 'antidoping' te praten over het biologisch paspoort. Alle partijen spraken zich uit voor een snelle invoering daarvan. De werkgroep wil bovendien extra geld beschikbaar stellen om het aantal dopingtests te verhogen, vooral buiten de toernooien om. ,,De invoering van een biologisch paspoort is een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons antidopingprogramma'', aldus ITF-voorzitter Francesco Ricci Bitti.
De berichten op dit gedeelte van de website zijn direct overgenomen van de newsfeed van het ANP. De redactionele verantwoordelijkheid voor de berichten berust bij het ANP.
De Dopingautoriteit is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de hier gepubliceerde berichten en aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige schade die (mogelijk) het gevolg is van eventuele onjuistheden en/of (andere) onvolkomenheden in deze berichten.