Een aantal bonden had vooral moeite met de timing waarmee het WADA met berichten naar buiten komt. Deel één van het rapport McLaren, dat eerdere mediaberichten over structureel dopinggebruik in de Russische sport bevestigde, kwam kort voor de Spelen van Rio naar buiten. Die leidde tot een ban voor een groot deel van de Russische sporters.
Deze week schorste het WADA kort voor de bijeenkomst van de bonden in Doha het dopinglab ter plaatse. Volgens sjeik Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, die aan het hoofd staat van de ANOC, was dat geen toeval. ,,Het tweede deel van het McLaren-rapport zal begin december wel precies tijdens of een dag na een bijeenkomst van het uitvoerend comité van het IOC volgen. Het ondermijnt beslissingen die daar genomen worden'', aldus de sjeik, die pleit voor een meer neutrale voorzitter van het WADA.
De berichten op dit gedeelte van de website zijn direct overgenomen van de newsfeed van het ANP. De redactionele verantwoordelijkheid voor de berichten berust bij het ANP.
De Dopingautoriteit is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de hier gepubliceerde berichten en aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige schade die (mogelijk) het gevolg is van eventuele onjuistheden en/of (andere) onvolkomenheden in deze berichten.