Opvallend is ook dat van de ruim 11.000 deelnemende atleten een aanzienlijk deel voorafgaand aan de Spelen geen enkele keer is getest. In het WADA-rapport staat dat 4125 sporters in 2016 geen bezoek heeft gehad van de dopingcontroleurs, waarvan bijna de helft in de takken van sport die als risicovol te boek staan.
Volgens de onafhankelijke waarnemers was er een gebrek aan coördinatie bij de Braziliaanse organisatie. Ook zouden er te weinig vrijwilligers zijn geweest die de sporters naar de dopingcontrole moesten brengen. Het dopinglaboratorium in Rio, dat kort voor de Spelen nog even werd geschorst omdat het niet voldeed aan de internationale normen, krijgt in het rapport wel lof.
De berichten op dit gedeelte van de website zijn direct overgenomen van de newsfeed van het ANP. De redactionele verantwoordelijkheid voor de berichten berust bij het ANP.
De Dopingautoriteit is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de hier gepubliceerde berichten en aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige schade die (mogelijk) het gevolg is van eventuele onjuistheden en/of (andere) onvolkomenheden in deze berichten.