Atlete Koster mist finale op 5000 meter na tiende plek

2 augustus 2024 19:14:11

PARIJS (ANP) - Atlete Maureen Koster heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van de 5000 meter op de Olympische Spelen in Parijs. De 32-jarige atlete uit Boskoop liep in de tweede serie naar de tiende plaats in een tijd van 15.03,66. Een plek bij de beste acht was vereist voor het bereiken van de finale die maandag 5 augustus is.

Koster liep lange tijd op de vijfde en zesde plek, maar ze kreeg het in de laatste ronde moeilijk en zakte terug naar de tiende plaats. Eerder op de avond bereikte Sifan Hassan wel overtuigend de finale. Zij eindigde in haar serie met een tijd van 14.57,65 als tweede.

Koster greep in juni net naast een bronzen medaille op de 5000 meter bij de EK in Rome. Ze werd vlak voor de finish ingehaald en werd vierde. Kort daarvoor had ze nog een zilveren medaille van de EK indoor van 2015 in Praag gekregen. Daar eindigde ze negen jaar geleden als derde op de 3000 meter, maar de Russische winnares Jelena Korobkina bleek doping te hebben gebruikt. Dat kwam pas in september 2023 aan het licht.